Muodin ja kauneuden verkkokauppa

Ostoskori

0 tuotetta

Olet täällä

Esittelyssä Dr. Hauschka - luonnollisen kosmetiikan edelläkävijä

Dr. Hauschkan värikosmetiikka uusiutuu täysin - ja nyt on hyvä aika kertoa, mistä sarjassa on kysymys!

WALA Heilmittel GmbH on kehittänyt valmisteita luonnon antimista vuodesta 1935 lähtien. Alkutaipaleellaan yritys oli rohkea uranuurtaja yhteiskunnassa, jossa luontaiset valmisteet olivat jääneet lähes täysin unholaan. Nopeiden teknisten ratkaisujen tavoittelu tuntui syrjäyttäneen kokonaisvaltaisen ajattelun.

Poikkeuksiakin kuitenkin oli. Etenkin antroposofiset lääkärit ottivat riemuiten vastaan Rudolf Hauschkan kehittämän menetelmän, jolla luonnonlääkkeitä valmistettiin käyttämättä alkoholia säilöntäaineena. Valmisteiden kysyntä rohkaisi Hauschkaa perustamaan WALAn eteläisen Saksan Ludwigsburgiin vuonna 1935 ja avaamaan pian sen jälkeen sivutoimipisteet Wienissä ja Lontoossa. 

Rudolf Hauschka oli jo pitkään mielinyt omaa kosmetiikkatuotesarjaa, joka täydentäisi lääketuotteiden valikoimaa ja toimisi ikään kuin valmisteiden oheistuotteena edistämään ihon hyvinvointia. Ideasta tuli viimein totta Hauschkan tutustuessa wieniläiseen Elisabeth Sigmundiin, joka tilasi WALAlta valmistusaineita itse kehittämiinsä kosmetiikkatuotteisiin. Tuolloin Tukholmassa asunut kosmetologi matkasi Eckwäldeniin ja kehitti yhdessä lääkeasiantuntijoiden kanssa reseptejä kasvojenhoitotuotteille. Yhteistyön tuloksena syntyi voidepohjia, jotka pysyivät stabiileina ilman synteettisiä emulgointiaineita, sekä luonnollisiin eteerisiin öljyihin perustuvia tuoksusekoituksia.

Ensimmäiset tuotteet tulivat markkinoille vuonna 1967. Vuonna 1971 Elisabeth Sigmund koulutti ensimmäisen Dr. Hauschka kosmetologin.

”Tunsimme toki olevamme kapinallisia kehittäessämme perinteistä poikkeavaa kosmetiikkaamme.” Elisabeth Sigmund

Perustamisvaiheen pioneerihenki velvoittaa Dr. Hauschka kosmetiikkaa yhä. Vuonna 1999 yritys esitteli täydellisen meikkituotesarjan, jonka aineosat ovat luonnollisia ja koostumus omiaan sekä ehostamaan että hoitamaan kasvoja. 

Kestävää kehitystä käytännössä - näin Dr. Hauschka kertoo filosofiastaan tänään

Kestävä kehitys ei ole meille mikään erityisteema, joka kuuluisi asiantuntijoiden hoidettavaksi, vaan elimellinen osa yritysfilosofiaamme ja sitä kautta päivittäinen haaste meille kaikille.

  • Kasviuutteemme, -öljymme ja -vahamme ovat lähes poikkeuksetta peräisin valvotusta luomutuotannosta, kaikkein mieluiten biodynaamisilta ja reilun kaupan viljelmiltä.
  • Otamme toiminnassamme huomioon aineiden kiertokulun. Tämä ilmenee esimerkiksi sadeveden hyödyntämisessä, helposti kierrätettävissä pakkausmateriaaleissa ja tuotannon kasvijätteiden kompostoinnissa.
  • Säästämme luonnonvaroja aina kun suinkin mahdollista. Käyttämämme sähkö on jo vuosikausia ollut sertifioitua vihreää sähköä, ja ilmastoinnissa hyödynnämme lämmön talteenottoa ja maalämpöä. Henkilöstömme käyttöön tarjoamme työsuhdepolkupyöriä, tuemme heidän julkisilla liikennevälineillä tekemiään työmatkoja ja olemme perustaneet kimppakyytifoorumin, jolla kyytien tarjoajat ja tarvitsevat löytävät toisensa.

Hoidamme kestävästi myös ekologisin ja sosiaalisin perustein luotuja kumppanuussuhteitamme. Käyttämämme karitevoi esimerkiksi on peräisin luomusertifioidulta keruualueelta Burkina Fasosta, ja kallisarvoista damaskonruusuöljyä saamme muun muassa Afghanistanista, missä tarjoamme yhdessä Welthungerhilfe-avustusjärjestön kanssa jo noin 700:lle luomutuotantoon siirtyneelle viljelijälle vaihtoehdon oopiumin kasvatukselle.

Yhdessä heidän kanssaan autamme säilyttämään maapallon tulevia sukupolvia varten ja parantamaan sitä Demeter-periaatteiden mukaisesti.

Minkälaisia tuotteet ovat?

On olemassa kahdenlaista kauneutta - sisäistä ja ulkoista. Dr Hauschka tukee kokonaisvaltaista tasapainoasi ja hellii siten myös sisäistä kauneuttasi. Elisabeth Sigmundin mukaan värikosmetiikka ei voi menestyä, ellei se samanaikaisesti edistä ihon alueen järjestystä ja tasapainoa.

  • 100-prosenttista luonnon- ja/tai luomukosmetiikkaa, sertifioitu NATRUE - standardin mukaan
  • ei sisällä synteettisiä hajusteita, väri- eikä säilöntäaineita
  • ei sisällä mineraaliöljyjä, parabeeneja, silikoneja eikä PEG:tä
  • dermatologisesti testattu
  •  EI eläinkokeille -> lue lisää
  • raaka-aineet mahdollisimman pitkälti valvottua luomu- tai biodynaamista tuotantoa sekä reilun kaupan mukaista tuotantoa

Lisätietoa uudistuneesta värikosmetiikasta

Alla Dr. Hauschkan Mysterious Eyes Look - ihanan utuisen mysteerinen smokey-eye!

Poskipunan ja varjostuksen merkitys näkyy hyvin alla olevassa lookissa, joka on sekin todella hieno. Aivan MUST asia, kun ihonsävy on suomalaisen vaalea ja silmämeikki kevyt. Tässä lookissa Dr. Hauschkan ideologia tulee hyvin esille, ja lopputulos on luonnollisen kaunis. Tämän aion kopioida arkimeikkityylikseni!

Hyvää kevättä kaikille!