Muodin ja kauneuden verkkokauppa

Ostoskori

0 tuotetta

Olet täällä

Silmämeikin teko ja oikean luomivärisävyn valinta

Työjärjestys

1. Pohjusta luomet meikkivoiteella tai luomenpohjustusvoiteella.

2. Puuteroi (irtopuuteri tekee silmämeikistä säänkestävän, estää luomivärin karkailun juonteisiin "viivoiksi" ja helpottaa luomivärin säivyttämistä)

3. Levitä luomiväri häivytyssiveltimellä (aitokarvainen sivellin helpottaa ja nopeuttaa häivyttämistä).

4. Rajaa silmät.

5. Lisää ripsiväri.

Vinkki: Jos haluat rajauksesta pehmeämmän, laita luomiväri sen päälle.

Luomivärin valinta silmien värin mukaan

Silmien värin mukaan valittu luomivärin sävy eli sukulaisväri on helpoin valinta, mutta ei välttämättä paras. Kokeile vaihteeksi eri vastavärejä: niillä saat silmiesi väriin lisää syvyyttä ja hehkua katseeseen.

Sinisten silmien sukulaisväreihin kuuluvat turkoosin, murretun vihreän, sinisen ja harmaan sävyt. Myös violetti toimii, mikäli iho ei ole punapigmenttinen. Niiden vastaväreinä toimivat oranssin, persikan ja ruskean sävyt.

Vihreiden silmien sukulaisvärejä ovat vihreä, keltainen ja sininen. Vastaväreinä toimivat purppura, punavioletti/luumu, kanerva ja rosa.

Ruskeiden silmien sukulaisväreihin kuuluvat ruskean, terran, oranssin, persikan ja keltaisen sävyt. Vastaväreihin kuuluvat siniset, turkoosit, luumut ja violetit.

Luomivärin levitys ja silmänrajaus

Luomivärin levityksen perusohjeena on meikata silmät niiden muodon mukaan. Aikuisen naisen tulee kuitenkin huomioida myös luomen muoto, etenkin jos yläluomi on jo laskeutunut.

Klassinen silmämeikki:

1. Levitä vaalea luomiväri koko luomen liikkuvalle osalle. Ruskean harmaat luomivärisävyt sopivat tähän silmämeikkityyliin erityisen hyvin.

2. varjosta tummemmalla värillä luomen ulkonurkasta luomen keskiosaan ja luomivakoon. Häivytä rajat hyvin.

3. Jos haluat, voit laittaa tummaa luomiväriä myös alaluomen ulkonurkkaan, aivan ripsien tyveen.

4. Käytä rajaukseen nestemäistä rajausväriä tai jos tahdot pehmeämmän lopputuloksen, käytä tummaa luomiväriä.

Nopea perusmeikki yhdellä sävyllä: 

Tämä meikki sopii sekä päivään että iltaan luomivärin tummuutta vaihtamalla. Kaikki luomivärisävyt käyvät tähän meikkaustyyliin.

1. Rajaa yläluomi tummahkolla luomivärillä tai rajausvärillä.

2. Levitä valitsemaasi luomiväriä koko luomelle ylöspäin häivyttäen. Suosi päivämeikissä vaaleahkoja sävyjä, iltameikissä tummempia.

3. Laita tummaa sävyä myös alaluomen ulkonurkkaan.

Laskeutunut yläluomi

1. Levitä tummaa luomiväriä (mieluiten mattasävyjä) koko raskaalle luomenosalle ja häivytä rajat huolellisesti. Erityisesti harmaan eri sävyt sopivat tähän silmämeikkiin.

2. Laita rajausväriä ohuesti. Tällä tavoin saat silmät ”esiin” ja yläluomeen kohotusta. Jos vain silmän ulkonurkat ovat laskevat, levitä liikkuvalle luomelle vaaleaa sävyä ja raskaalle osalle tummaa luomiväriä, joka nousee siipimäisesti ylöspäin.

Ripsiväri viimeistelee meikin

1. Taivuta ripset ripsien taivuttajalla. Käytä taivuttajaa, jos ripsesi ovat suorat. - Aseta taivuttajan kumiosa aivan ripsien tyveen ja paina varovasti. Painele milli milliltä ripsiä ylöspäin kaarevaksi. - Älä paina taivuttajaa vain kerran ja kovaa, sillä se tekee taivutuksesta kulmikkaan ja luonnottoman.

2. Harjaa ripsiväri aloittaen tyvestä. tee pientä sivusuuntaista nykytysliikettä, jotta saat tyvestä tumman. Liu’uta ripsiväri sen jälkeen koko ripsien pituuteen.

3. Lisää tarvittaessa toinen kerros.

4. Lopuksi harjaa ripsiharjalla paakut pois. Tällä tavoin saat yhteen liimautuneet ripset eroteltua. Varo laittamasta liikaa ripsiväriä alaripsiin – se luo varjon silmän alusiin ja saa katseen näyttämään alakuloisen raskaalta. Värjää alaripset mieluisten vain nurkasta.