Muodin ja kauneuden verkkokauppa

Ostoskori

0 tuotetta

Olet täällä

Silmien väriin sopivat luomivärit

Vastavärit parhaita

Silmien väriä saa korostettua ja syvennettyä vastaväreillä. Sukulaisvärit eivät korosta silmien omaa väriä, siksi on yleisempää, että luomiväriksi valitaan vastaväri. Sukulaisvärejä voi kuitenkin myös käyttää. Kaikista väreistä löytyy useita eri sävyjä, joita kannattaakin haalia meikkipussiin. Sävyjä vaihtelemalla ei kyllästy tiettyyn sävyyn niin helposti.

Silmien väriä on joskus vaikea määrittää. Valaistus, vaatetus tai ympäröivien tekstiilien väri saattaa muuttaa silmien värivivahdetta; silmissä voi esimerkiksi olla vivahde harmaata ja vihreää. Tällöin oikeilla värisävyillä saa korostettua silmien vihreyttä, mutta meikkauksessa voi käyttää myös harmahtaville silmille tarkoitettuja värejä.

Kirkkaat ja tummat luomivärit käyttöön

Kirkkailla luomiväreillä saa loihdittua meikistä nopeasti särmikkään ja trendikkään. Kirkkaita luomivärejä, kuten turkoosia, oranssia, persikkaa, vihreää ja keltaista, käytettäessä pätee sääntö "vähemmän on enemmän". Luomelle käytetään korkeintaan kahta eri väriä ja unohdetaan voimakkaat rajaukset ja turhat kikkailut. Luomiväriä ei myöskään kannata levittää kovin laajasti yli luomivaon, jotta meikki pysyy kirkkaasta väristä huolimatta luonnollisen näköisenä.

Tärkeää on kuitenkin, että kirkkaan luomivärin sävy pääsee oikeuksiinsa ja on intensiivisen ja puhtaan värinen. Siksi kannattaakin panostaa laadukkaaseen ja runsaasti väripigmenttiä sisältävään luomiväriin sekä huolelliseen pohjustukseen.

Hyvä kikka saada väri kirkkaana esille on pohjustaa luomi silmämeikinpohjustusvoiteella ja jättää se puuteroimatta, jolloin luomiväri tarttuu kosteahkon pohjustuksen päälle kirkkaana. Toinen konsti on levittää luomelle ohuesti voidemaista luomiväriä ja painella luomiväri sen päälle.

Kirkkaat värit toimivat loistavasti myös pelkkänä rajauksena, jos koko yläluomen värittäminen arveluttaa. Saatavilla on myös kirkkaan sävyisiä silmänrajauskyniä ja nestemäisiä eyelinereita. Tällöin luomiväriksi riittää vaalea mattapintainen luomiväri, ja ripsien tyveen voi vetää halutun paksuisen rajauksen.

Siniset silmät ja luomivärin valinta

Sinisilmäisen sukulaisvärit ovat siniset, turkoosit ja violetit.

Sinisilmäisen vastavärit ovat ruskeat, persikat, oranssit, aprikoosi, kupari, kulta ja pronssi.

Sinisilmäisen sukulaisvärit ovat siniset, turkoosit ja violetit.

Vihreät silmät ja luomivärin valinta

 Vihreäsilmäisen sukulaisvärit ovat vihreät, keltaiset ja sinivihreät.

Vihreäsilmäisen vastavärit ovat punertavat, luumut, purppura, pinkit ja vaaleanpunaiset.

Vihreäsilmäisen sukulaisvärit ovat vihreät, keltaiset ja sinivihreät.

Ruskeat silmät ja luomivärin valinta

Ruskeasilmäisen sukulaisvärit ovat ruskeat, terracotta ja persikka

Ruskesilmäisen vastavärit ovat siniset, turkoosit ja violetit.

Ruskeasilmäisen sukulaisvärit ovat ruskeat, terracotta ja persikka.

Haalean väriset silmät

Haalean väriset silmät ovat usein haalean siniset tai haalean vihreät.

  • Tummat värit tuovat niihin voimakkuutta ja saavat silmät sädehtimään.
  • Tumma ruskea sopii sinertäville ja tumma luumu vihertäville silmille.