Muodin ja kauneuden verkkokauppa

Ostoskori

0 tuotetta

Olet täällä

Top 10 Kauneusvinkit

1. Juo vettä

Runsas vedenjuonti keventää, poistaa turvotusta ja saa ihon heleäksi.

Myös Demarien puheenjohtaja Antti Rinne alkoi juoda vettä ja laihtui 14 kiloa. 

2. Vähennä sokeria ja huonoja hiilihydraatteja

Vaaleat jauhot ja liiallinen sokerin syönti aiheuttavat muutoksia hormonitoimintaan, aiheuttavat aikuisiän aknea, päänahan rasvaista hilsettä ja tekevät elimistöstä happaman. Kun hormonitasapaino tasoittuu, myös tunteet tasoittuvat ja mieli kirkastuu. Elimistön liiallinen happamuus vaikeuttaa ja huonontaa elimistön toimintoja, aiheuttaen erilaisia sairauksia, kiputiloja ja mm. ennenaikaista vanhenemista ja raihnautumista. Monet arkiset vaivat ja oireet, kuten suoliston huono toiminta, ilmavaivat, närästys, päänsärky ja migreenialttius, ihon huono kunto näppylöineen, säryt ja kolotukset sekä jatkuva ja päiväaikainen väsymys voivat johtua juuri elimistön happamuudesta. Lisätietoa elimistön happamuudesta. 

3. Liikunnalla aineenvaihdunta kuntoon

Jo lisämällä hyötyliikuntaa saat ihmeitä aikaan; lihakset voimistuvat jolloin jaksat paremmin ja näytät elinvoimaiselta. Hyötyliikunta tarjoaa tehokkaan tavan lisätä päivittäistä energiankulutusta, ja rankassa fyysisessä suorituksessa aineenvaihdunta voi tehostua moninkertaiseksi. Lisätietoa liikunnasta ja aineenvaihdunnasta.

4. Nuku riittävästi

Aikuisen unen tarve on 7-9 tuntia vuorokaudessa. Univelka on haitaksi terveydelle ja aiheuttaa ärtymystä, keskittymiskyvyn heikkenemistä ja kipukynnyksen alenemista. Lisätietoa unesta.

5. Pukeudu parhaimpiin vaatteisiin

Miksi panttaamme kaapissa parhaimpia käyttövaatteita ja käytämme ”loppuun” nuhjuisia vaatekappaleita? Tällä logiikalla emme pukeudu koskaan niihin vaatteisiin, joihin haluaisimme ja ne parhaimmat ehtivät mennä pois muodista. ☺

6. Hampaiden valkaisu suolalla

Tummentumat poistuvat hampaan pinnasta kun harjaat kevyesti normaalin hammastahnan tapaan soodaa tai suolaa hampaisiin. Suola lisäksi tasapainottaa suun pH:n. 

7. Kookosöljy iholle, hiuksiin, päänahkaan ja meikinpoistoon

Kookosöljyä voi käyttää kuin mitä tahansa hiusten tehohoitoainetta. Parhaiten se toimii, kun annat öljyn vaikuttaa hiuksissa tunnin verran ennen pesua. Saat hiuksiin kiiltoa latvoihin, hapsottavat hiukset kuriin ja nopeutat hiusten kasvua. Luomuneitsytöljy kosteuttaa ihoa tehokkaasti, joten se on oivallinen voide sekä käsille että muulle vartalolle. Kookosöljyllä on ihoa rauhoittava vaikutus, joten se sopii hyvin myös höyläyksestä ärtyneille säärille ja silmämeikin poistoon.

8. Talkki

Talkki on edullinen ja erinomainen kuivashampoo. Ripottele talkkia hiusten tyveen ja sekoita hiuksia sormilla. Saat likaisistakin hiuksista fressit, ilmavat ja pidennät tarvittaessa pesuväliä. Lisäksi talkki varmistaa raikkaan ja hyväntuoksuisen olon kuumana kesäpäivänä ja tiukoissa tilanteissa. Taputtele talkkia aamulla ainakin rintojen alle, selkään ja reisien sisäpinnalle niin hikinoro ei tee olostasi epämukavaa.

9. Rasvaa jalat illalla ja pue puuvillasukat yöksi jalkaasi

Jalkojen rasvaus unohtuu helposti. Pidä yöpöydällä rasvatuubia ja hiero siitä viimeiseksi illalla voidetta sääriin ja jalkoihin. Näin saat pehmeät jalat ja kovettumat poistettua hellävaraisesti.

10. Kirkas iho kuorinnalla

Karkea merisuola sekoitettuna hunajaan, kosteusvoiteeseen tai suihkusaippuaan on mainio kuorinta-aine. Tehoaa aivan yhtä hyvin kuin merkkituotteetkin. Täytyy kyllä muistaa pyöritellä sekoitusta käsissä sen aikaa, että terävimmät kiteenreunat ehtivät liueta eikä ihoon tule naarmuja.

Bonus. Kylmä suihku

Yksi jo muinaisten egyptiläisten käyttämä vinkki on kasvojen huuhtelu kylmällä vedellä ja kylmä suihku, jos kantti kestää. Hiuksetkin pitävät kylmästä vedestä; kylmä vesi sulkee hiussuomut ja saa hiukset kiiltämään. Ja pakastimessa voi pitää froteista kasvopyyhettä (kuivaa) ja pitää sitä muutaman minuutin kasvoilla, jos olo tuntuu tuhruisen turvonneelta.