Muodin ja kauneuden verkkokauppa

Ostoskori

0 tuotetta

Olet täällä

Urheilijan mieli

Olen tänään saanut kunnian työskennellä kuvauksissa suomalaisten huippu-urheilijoiden kanssa ja täytyy kyllä sanoa, että heillä jos jollain on kehonhallinnan lisäksi myös mieli hallinnassa.

Ymmärsin, että urheilussa kovin kisa käydään mielen tasolla ja meillä tavallisilla pulliaisilla on yhtä ja toista opittavaa huippu-urheilijoilta mielenhallinnasta.

Voittaja urheilussa kun usein on se, joka hallitsee fysiikkansa lisäksi myös hermonsa ja hyödyntää suorituksessaan myös mielensä voimaa.

Mieli tarjoaa jokaiselle yhtäläiset keinot hallita painetta, luoda itsevarmuutta, rentoutua stressitilanteessa, keskittyä olennaiseen, kohdata sosiaaliset tilanteet, kääntää koko homma voiton puolelle, motivoitua ja tehdä parhaansa oman potentiaalinsa mukaisesti.

Eikä tässä vielä kaikki; omaa mieltään voi treenata vaikkapa kotisohvalta käsin.

Tässähän on täydellistä lifecoach –matskua, myös työelämään!

Opin tänään, että omaa mieltä pitää ruokkia onnistumisilla.

Itse olen ainakin mestari kertomaan ja sepittämään itselleni tarinoita siitä, miten asiat itselläni ja ympärilläni sujuvat – olen huomannut, että tulkitsen ja tuomitsen herkästi niin puolesta kuin vastaan. Tästä voi olla sekä haittaa että hyötyä: haittaa silloin, kun ruokimme itse omia ajatuksiamme negatiivisuudella, peloilla ja uhkilla, ja hyötyä silloin, kun osaamme tukea ajatuksiamme ja mielikuviamme positiivisuudella, onnistumisilla, mahdollisuuksilla ja luottamuksella. Positiivisuus auttaa paitsi edistymään, myös näkemään takaiskut rakentavassa valossa.

Pysähdyin urheilukuvauksen jälkeen 5 minuutiksi kuuntelemaan mieltäni, ihan vain tekemättä mitään kuten minua opastettiin. Ja tein erittäin hyviä päätöksiä!

Päätin valita hyväksyvän ja positiivisen mielen. Miten huikeasti siitä tulisikaan positiivista energiaa ja viihtyisyyttä itsellemme ja muille, jos me kaikki tekisimme niin? 

Ps. Nähdään I love me -messuilla Helsingin messukeskuksessa 17.-19.10.2014.